FitVak Preventiecentrum

Kontrast Sport en Wellness heeft als één van de eerste fitnesscentra in Nederland de certificering `Fitvak Preventiecentrum` in de wacht gesleept.

Deze certificering is een kwaliteitskeurmerk en staat garant voor:

  • Geprotocolleerde begeleiding van mensen met chronische aandoeningen als DIABETES, OBESITAS, Niet Aangeboren Hersenletsel
  • Betrouwbare partner bij doorverwijzingen uit de 1e lijns zorg
  • Trainers, die EREPS gecertificeerd zijn
  • Getoetste protocollen en procedures t.a.v. de intake en het begeleiden van deelnemers aan sportactiviteiten
  • Kwalitatieve adviezen over leefstijl en preventief bewegen volgens de normen van het World Health Organisation
  • Goede samenwerkingsverbanden met artsen, specialisten, fysiotherapeuten, diëtisten, gewichtsconsulentes en andere zorgaanbieders

Met deze nieuwe ontwikkeling in de fitnessbranche wordt opnieuw een kwaliteitsslag gemaakt om de branche verder te professionaliseren. De Preventiecentra onderscheiden zich met deze certificering als betrouwbare (gespreks)partner in de gezondheidszorg. Zij kunnen worden ingezet om mensen preventief te laten bewegen ter voorkoming van chronische aandoeningen.

Uit onderzoek is gebleken, dat bewegen volgens de `Schijf van 3`, de nieuwe beweegnorm volgens de WHO, de kans met 30 tot 50% reduceert op het krijgen van meer dan 40 verschillende chronische aandoeningen, waaronder Obesitas, Diabetes Mellites2, Hart- en vaatziektes, COPD, Osteoperose en sommige vormen van kanker.

Tob jij met Obesitas, Diabetes, Prediabetes of NAH? Maak een vrijblijvende afspraak om te ontdekken wat bewegen voor jou en je aandoening kan betekenen.

Kontrast Sport en Wellness is het Preventiecentrum bij jou in de buurt, kies voor gezondheid, kies Kontrast!

160614logos