NIEUWSBRIEF 3 JULI 2021

ER IS EEN TIJD VAN KOMEN EN ER IS EEN TIJD VAN GAAN

Mededeling aan alle leden van Kontrast Sport & Wellness

Wij, Hanny en Jenni Hilgenkamp, zijn er in geslaagd een fijne opvolger voor ons bedrijf te vinden nu we onze pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. Na ruim 31 jaar onze hele ziel en zaligheid in ons bedrijf Kontrast Sport & Wellness te hebben gelegd, dragen we dit mooie bedrijf per 1 augustus a.s. over aan

Optisport Health Club Dalfsen.

Optisport Dalfsen heeft in 2019 de zwemschool van Kontrast overgenomen en neemt nu dus ook het resterende deel van Kontrast Sport & Wellness over. In de praktijk zullen de leden na de overdracht weinig verschil merken. Het hele team van Kontrast gaat mee naar Optisport, dus je blijft bij je vertrouwde trainers sporten, alle inventaris gaat mee over en alle afspraken die we hebben met klanten, instellingen, opdrachtgevers en leveranciers worden overgenomen. En belangrijk: Optisport wil op dezelfde voet ons bedrijf voortzetten, met dezelfde kwaliteit, kennis en dienstverlening als nu het geval is. De openingstijden en het groepslessenrooster blijven voorlopig zoals wij het hebben gepland en Optisport gaat verder met dezelfde lidmaatschappen die er nu zijn, incl. de huidige tarieven. Er gaat natuurlijk ook wel wat veranderen; de naam Kontrast Sport & Wellness zal opgaan in Optisport Healt Club Dalfsen, je zult naast de vertrouwde gezichten ook nieuwe medewerkers zien, er zullen ongetwijfeld nieuwe ideeën komen, op de gevel zal een andere naam komen en je betaalt je abonnement aan een andere rekeninghouder.

Voor Optisport is het aantrekkelijk de fitnessafdeling weer te kunnen combineren met de zwemafdeling. Zo kunnen de kinderen weer door de hoofdingang naar binnen, kunnen ouders weer in het Sportcafé komen zitten, zal het Sportcafé zodra het weer kan ook weer een echt café worden en kunnen er combinatie-abonnementen worden bedacht voor fitness en zwembad.

Wij (Hanny en Jenni) zijn al een hele tijd met Optisport in overleg over de aanstaande overdracht. Echter het rare jaar 2020 en 2021 heeft vanwege alle coronamaatregelen een overdracht tot nu toe in de weg gestaan omdat we Kontrast door deze nare periode heen wilden loodsen. Nu de versoepelingen, maar vooral ook de besmettingscijfers zodanig zijn dat met vertrouwen gewerkt kan worden aan een terugkeer naar het oude normaal, is de tijd rijp om knopen door te hakken. Dat hebben we afgelopen 2 maanden gedaan met als resultaat dat wij nu afscheid nemen van ons Kontrast en de komende tijd van ons pensioen willen gaan genieten. Helemaal weg zijn we ook weer niet; we blijven lid van de nieuwe club om af en toe een training te kunnen doen en we blijven eigenaar van het pand waar ik (Hanny) nog wel eens te vinden zal zijn met een verfkwast of gereedschapskist.

Wij hebben in juli nog een paar weken vakantie, die grotendeels aan ‘regelen’ zullen opgaan en werken vanaf 26 juli onze laatste werkweek in Kontrast. Zaterdag 31 juli geven we het stokje dan definitief door. Dit zal nog steeds vanwege de beperkingen in kleine kring met ons team gebeuren. Het gaat nu allemaal heel snel. Wil je nog graag een boodschap aan ons kwijt dan liggen er bij de receptie speciaal gemaakte kaartjes. We hebben er ook een in deze envelop gestopt. Wij kunnen dan op een later tijdstip alles nog eens op ons laten inwerken want ook wij moeten nog wennen aan het idee dat we van de ene op de andere dag met pensioen zijn. Wij zijn echt blij dat we op deze manier Kontrast over hebben kunnen dragen; niet alleen voor ons zelf, maar ook voor ons hele team en voor al onze leden. Wij hebben gemerkt hoe ons team de afgelopen maanden geleidelijk steeds meer verantwoordelijkheden op zich nam en vertrouwen de fitness-afdeling volledig aan dit team toe. Haersolteweg 23 blijft een geweldige plek om te sporten, te recreëren, op te knappen en mensen te ontmoeten!

We danken jou en alle mensen die door de jaren heen ons hun vertrouwen hebben gegeven om samen aan ieders gezondheid te mogen werken. Wat hebben we een mooi beroep in de fitnessbranche. Het was een voorrecht!

Hanny en Jenni Hilgenkamp

  

Graag stelt Optisport zich ook even aan je voor:

Optisport is exploitant van zwembaden, ijsbanen, binnensportlocaties en fitnesslocaties, verspreid door Nederland en België. Het is onze missie om gasten optimaal te faciliteren bij het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl. Kortom: Optisport brengt je in beweging

Daar waar Jenni en Hanny in Optisport een bedrijf hebben gevonden aan wie zij Kontrast toe vertrouwen heeft Optisport in Kontrast een bedrijf gevonden met vergelijkbare kernwaarden en ambities. Zo zijn gastgerichtheid , het veilig en schoon sporten en recreëren en lokaal, sociaal en maatschappelijk betrokken ondernemen aspecten waarin Kontrast en Optisport  een 100% match zijn. Wij zijn verheugd om samen met het team  het levenswerk van Jenni en Hanny voort te zetten.

Rest ons Hanny en Jenni te bedanken voor de prettige samenwerking , geniet van jullie welverdiende vrije tijd en de nieuwe invulling daarvan! We verwelkomen jullie graag  als gast bij Optisport Health Club Dalfsen!

Hugo Rijnders Locatiemanager

 

NIEUWSBRIEF 29 MEI 2021

 

Beste sportvriend(in),

Goed nieuws! Gisteravond zijn door het Kabinet verdere versoepelingen aangekondigd. En we mochten nog meer dan waar we op hadden gehoopt! Behalve dat groepslessen nu ook weer naar binnen mogen, er weer gewoon gesquasht kan worden, kan er ook weer gebruik worden gemaakt van de kleedkamers, de lockers en de douches.

Kleedkamers: Vanaf zaterdag 5 juni nemen we de kleedkamers weer in gebruik. In de kleedkamers zijn met lijntjes op de vloer 1.5 meter vakken aangeduid. Probeer op die manier de 1.5 meter afstand te bewaren, ook tijdens het douchen. één douche overslaan levert al voldoende ruimte. Zo kan iedereen zich comfortabel voelen.

Groepslessen: Vanaf maandag 7 juni geldt er een nieuw lesrooster voor de groepslessen. Raadpleeg onze site of kijk op de app voor het hele overzicht. De bikkels van de Keep Fit blijven zoveel mogelijk buiten, de andere lessen gaan in principe naar binnen. De trainer kan bij mooi weer besluiten toch naar buiten te gaan. Nieuwe lessen: Op maandagmorgen om 9.00 uur: Senior Fit en 10.00 uur Cardio Fit Op dinsdagmorgen komt Gonda weer les geven: om 9.00 uur Body Step, om 10.00 uur Buikspierkwartier en om 10.15 uur Combi Fit. Op woensdagavond vervalt in de zomer de Keep Fit Op vrijdagmorgen om 9.00 uur Cardio Fit en om 10.00 uur Senior Fit (was buiten gemengd) Op zaterdag komt om 11.00 uur de tweede Body Pump weer terug omdat het maximaal aantal deelnemers per les teruggebracht wordt naar 14 personen.

Horeca: De horeca binnen mag weer open, je mag je drankje ook weer binnen nuttigen. Er zijn echter maar een paar zitplaatsen binnen vanwege de opstelling van fitnessapparaten. Zolang we de 1.5 meter afstand moeten houden laten we de fitnesstoestellen staan zoals nu het geval is. De terrastenten bieden de komende zomermaanden voldoende ruimte voor een lekker drankje na het sporten.

Wat niet veranderd is: De 1.5 meter afstand houden, het reserveren van je trainingen en lessen, de mondkapjes binnen vóór en na het sporten (en douchen 😉), de verplichte aanmelding (dus ook triage) bij de tourniquet met je sleutel en natuurlijk het onverminderde enthousiasme van alle medewerkers om je weer te mogen begroeten en te helpen met goede schema’s en lessen.

We gaan weer over naar “NORMAAL”!

Tot gauw,

Team Kontrast

 

Nieuwsbrief 12 mei 2021

WE MOGEN WOENSDAG 19 MEI WEER OPEN! DAT GAAN WE VIEREN!

Beste sportvriend(in),

Gelukkig, na een lange tweede lock down van 5 maanden mogen we je weer in Kontrast ontvangen. Wat hebben we jullie allemaal gemist en wat hebben jullie Kontrast gemist.
Gisteravond is bekend geworden dat woensdag 19 mei het binnensporten weer mag. Natuurlijk bouwt het Kabinet nog een escape in wanneer het alsnog slecht gaat met de ziekenhuisopnames en natuurlijk moeten we ons aan de veiligheidsmaatregelen houden, maar dit is fantastisch nieuws.

We hebben na de eerste lock down van vorig jaar ons centrum al volledig coronaproof gemaakt; er kan veilig gesport worden op 1.5 meter en met meer dan voldoende ventilatie in de zalen.

Wat mag wel en wat mag (nog) niet?

Fitness en groepslessen:
Er mag weer getraind worden in de fitnesszalen, en op de Milon cirkel. Overal binnen de aangegeven vakken die een onderlinge afstand van 1.5 m. waarborgen. Overal met een maximaal aantal deelnemers per zaal en tijdslot. Kijk hier voor onze openingstijden en reserveer je training op jouw Kontrast-app. In de spiegelzaal, in de spinningzaal en in  de stilteruimte mogen nog even geen groepslessen worden gegeven. Groepslessen blijven dus voorlopig nog buiten.

Vrij zwemmen:
Er mag weer gezwommen worden door een maximaal aantal zwemmers per tijdslot. Alleen zwemmers mogen zich omkleden in de kleedkamers. Douchen mag nog niet.

Squashen:
Je mag ook eindelijk weer squashen! T/m 17 jr. zonder beperkingen, 18 jr. en ouder moeten 1.5 m afstand houden (geldt niet voor huisgenoten).  Bespreek je baan bij de receptie. Het is gratis binnen je lidmaatschap en wij vragen geen huur voor rackets en balletjes.

Zomerrooster en buiten sporten:
Buiten sporten doen we al enkele weken volop. We merken dat heel veel deelnemers dit erg plezierig vinden en het graag zo willen houden. Uiteraard alles binnen de maatregelen. We hebben voor de periode tot 1 september een mooi lesrooster gemaakt voor buiten. Meer dan 25 verschillende lessen!  Kijk hier hoe het lesrooster er vanaf 19 mei uitziet.

Reserveren en Triage:
Reserveren van je les of training blijft onverminderd van kracht. Voor triage geldt hetzelfde als vóór de lock down; inchecken bij de tourniquet betekent dat je verklaart geen coronaklachten te hebben, de afgelopen week niet positief bent getest en geen langdurig contact met een positief geteste persoon hebt gehad en dat je momenteel niet in quarantaine hoort te zitten. Dit betekent ook dat iedereen (ook de buitensporter) zich weer moet inchecken bij de tourniquet binnen. Dat is het verplichte triage-moment bij sportscholen.

Omkleden en douchen:
De kleedkamers zijn voorlopig nog gesloten, dus kom in sportkleding en bewaar het douchen voor thuis. Neem zo weinig mogelijk mee naar Kontrast; schone zaalschoenen, je sleutel, Milonpas, handdoek en een bidon is al genoeg.

Sportcafé en horecaterras:
Horeca binnen mag nog niet, maar terrassen mogen wel weer open van 6.00 tot 20.00 uur. De tenten voor buitenfitness gaan nu dienen als overdekt terras waar je lekker een drankje kunt nemen na je sportuurtje. Wij zorgen ervoor dat je daar gezellig en behaaglijk kunt zitten.

Mondkapje:
Wanneer je binnenkomt, weggaat of wanneer je je verplaatst van de ene ruimte naar de andere ruimte draag je een mondkapje. Tijdens het trainen of op je plaats op het terras hoef je hem niet te dragen.

Al met al krijgen we toch het gevoel dat we volgende week onze vrijheid om lekker te sporten weer terugkrijgen, voor velen het startsein om echt iets te gaan doen om je weerstand te verhogen en je weer fitter te gaan voelen.

WE VIEREN JE TERUGKOMST:
Introducé:
Tot 15 juni mag je komen sporten met een introducé om deze kennis te laten maken met Kontrast. Vul voor hem of haar even het onderstaande gegevensstrookje in en geef dit strookje af bij de receptie voorafgaande aan de training of les. Reserveer je eigen training op de app en reserveer voor je introducé met een telefoontje naar de receptie: 0529-434447. Reserveer op tijd want vol is vol.

Gratis koffie:
Tot 1 juni krijgt iedereen van ons na de training of les een lekker kopje koffie met wat lekkers erbij op het terras. Bestel bij de bar je kopje koffie of cappuccino en zoek een plaatsje op het terras. Respecteer ook hier de 1.5 m regel.

___________________________________________________________________________________________

Invulstrook introducé

Voornaam en achternaam: ……………………………………………………………………………..            man / vrouw

Geboortedatum: ………………………………………………………………………………

Adres: …………………………………………………  Postcode/Woonplaats: ……………………………………………………

E-mail: ………………………………………………………………………………………..   tel.nr.: …………………………………….

Datum bezoek: …………………   Tijd: ……………………..  Les/training: …………………………………………………….

Als introducé ben ik meegekomen met: ………………………………………………………………………..     (Naam)

(Per introducé één gratis bezoek. Maak je direct na je bezoek gebruik van onze HEROPENINGSAANBIEDING, dan mag je tot 15 juni gratis komen sporten vóórdat je aanbieding in gaat.)
___________________________________________________________________________________________

Voor nieuwe leden geldt tot 1 juli onze HEROPENINGSAANBIEDING:
De eerste 3 maanden van het lidmaatschap voor € 30.- per maand.
Hiervoor mag je onbeperkt sporten (incl. de Milon Cirkel), alle groepstrainingen en lessen, squashen (incl. bal en racketgebruik) en vrij zwemmen.
Als extra krijg je gratis testen en body-analyses en toegang tot meer dan honderd On Demand Lessen uit de Kontrast-app. Aanmelden voor de Heropeningsaanbieding kan hier.

Tot slot:
We gaan deze crisis achter ons laten. Dit konden we niet zonder de support van jullie allen. Geweldig dat dit kan. Nu wij weer aan de slag mogen gaan we er op onze beurt alles aan doen om het je naar de zin te maken bij ons.

Tot zeer binnenkort 😊

Team Kontrast

 

NIEUWSBRIEF 14 APRIL 2021

Beste sportvriend(in),

We hebben gisteravond weer een persconferentie gehad waarvan de inhoud grotendeels al enkele dagen bekend was; namelijk geen versoepelingen. Maar we werden wel getrakteerd op een perspectief, een (her)openingsplan.

Openen fitness
Het doet ons goed dat het kabinet de opening van de sportscholen, binnensport, plaatst bij de verspoeling in de tweede stap op 11 mei. Je zult dan onder voorwaarden na vijf maanden eindelijk weer binnen mogen sporten. Nogmaals, we denken dat de sportscholen altijd een veilige plek zijn geweest en dat mensen het sporten en bewegen keihard nodig hebben voor hun gezondheid. We denken ook dat er tot de zomer sprake zal zijn van een hybride model van binnen- en buitensporten in en om Kontrast. Maar heerlijk, dit perspectief, ook al moeten we er niet raar van opkijken wanneer het nog een weekje langer duurt.

De komende periode

Uitbreiding buitenlessen vanwege grote belangstelling
Er is veel vraag naar extra Keep Fit, Spinning en Cardio/Senior Fit lessen. Daarom hebben we het maximaal aantal deelnemers in deze lessen met enkele deelnemers verhoogd en gaan we op donderdagavond een extra Keep Fit en op vrijdagmorgen een extra Cardio/Senior Fit geven:
Keep fit donderdag: 1e les 18.30 – 19.30 uur, 2e les 19.30 – 20.30 uur.
Cardio/Senior Fit vrijdag: 1e les 9.00 – 10.00 uur, 2e les 10.15 – 11.15 uur.

Kijk hier voor het hele lesprogramma buiten.

Hoe is jouw lijf na een lock down van 5 maanden
Vanaf maandag 19 april kan iedereen die dat wil een afspraak maken voor een Body-analyse en/of een update van het trainingsprogramma. Je weet dan weer precies hoe je uit de lock down bent gekomen en je kunt met een actueel trainingsprogramma weer aan de slag zodra het mag. Klik hier voor een afspraak , dan bellen wij jou, of bel zelf 0529-434447.

Compensatieregeling voor de maand mei
Voor de maanden januari t/m april is de helft van het normale abonnementsgeld gecompenseerd; januari en februari zijn volledig betaald en in maart en april is er niet betaald (hier uitgezonderd de leden die niet of minder gecompenseerd hoefden te worden). De met jou afgesproken compensatieregeling passen we ook toe in de maand mei. Dat wil zeggen dat je voor mei ook de helft van je abonnement betaalt. We hopen echt dat dan in juni alles weer ‘normaal’ is en je behalve buiten ook weer binnen aan de slag kunt.
We kunnen niet genoeg benadrukken dat we mede dankzij de support van alle leden kunnen zeggen: “We slaan ons ook de laatste weken door deze crisis heen!”

We zien je graag terug op de testafspraak, of op één van de vele buitenlessen en anders op het moment van heropening van de binnensport.

Met vriendelijke Sportgroet:

Team Kontrast

 

 

Nieuwsbrief 24 maart 2021

Beste sportvriend(in),

Gisteren hebben we de persconferentie weer mogen meemaken. Wat al verwacht werd kwam ook uit: Geen versoepelingen en dus ook niet voor het sporten binnen. Helaas moeten we hiermee opnieuw geduld hebben.

Het doet ons wel ontzettend goed, dat ons programma buiten zo ontzettend goed door jullie wordt gewaardeerd. De meeste lessen zijn steeds volgeboekt. Iedere dag zijn er lessen voor ieder wat wils. We hebben er nog een paar lessen bij in geprogrammeerd zodat we aan de vraag kunnen voldoen. Het weer wordt steeds beter en het wordt langer licht, zeker na omschakeling naar de zomertijd. Ook mooi dat vanaf volgende week de avondklok om 22.00 uur begint, geeft iets meer lucht om buitenprogramma’s te draaien.

Het nieuwe programma voor buiten vind je hier.

Zoals afgesproken zullen we ook in de maand april volgens jouw doorgegeven compensatieregeling incasseren.

Hopelijk kunnen we dan eind april opnieuw bezien wat de maand juni ons gaat brengen. Dan zullen we toch wel weer een keer naar binnen mogen! We wachten de berichten af.

Intussen dank voor je support en blijf vooral gezond!

Tot op één van de trainingen buiten.

 Met vriendelijke sportgroet:

Team Kontrast

 

 

NIEUWSBRIEF 11 MAART 2021

Dag beste sportvriend(in),

We hebben afgelopen maandag tijdens de persconferentie weer met verbazing geconstateerd, dat sportscholen niet in het verhaal voorkwamen. Binnen sporten is dus nog niet aan de orde. Wel mogen nu groepjes van 4 personen samen buiten sporten. Dit hebben we eens goed nagevraagd bij de gemeente en bij de branche-organisatie.

HET IS MOGELIJK OM BUITENTRAININGEN WEER OP TE STARTEN!

Wanneer we ons aan de maatregelen houden mogen we buiten weer les geven. Hier zijn we enorm blij mee. Eindelijk kunnen we weer doen wat we 3 maanden niet mochten; jullie mooie trainingen aanbieden en samen met jullie werken aan je gezondheid!

Kijk bij ‘Groepstrainingen‘ voor het hele aanbod voor de komende weken, te beginnen op woensdag 17 maart. Er staan vanwege de temperaturen ook nog een paar ZOOM lessen gepland, maar we gaan zoveel mogelijk naar buiten.

Bij regen gaat de training niet door; check dit zelf even in het laatste uur vóór de training op onze app, dan staat er ‘Geannuleerd’.

Kleed je warm want het is nog maar maart!

Corona voorschriften tijdens de trainingen:

We werken in groepjes van max. 4 personen. Deze groepjes zijn duidelijk van elkaar gescheiden en mogen niet mengen (!). Iedereen houdt 1.5 m. afstand tot elkaar, ook de trainer, ook bij het halen en opruimen van het materiaal, ook bij het komen en wachten vóór de training en bij het weggaan. Iedereen reserveert zijn/haar les op de app en meldt zich ook tijdig af wanneer hij/zij toch niet kan komen. Iedereen desinfecteert vooraf de handen (achter bij de deur naar de Spiegelzaal hangt buiten een automaat) en desinfecteert de materialen na gebruik.

EN BELANGRIJK: Kom alleen wanneer je geen corona gerelateerde klachten hebt, niet bij jezelf of één van je huisgenoten corona is vastgesteld en niet in quarantaine bent.

Nu is het wachten op de volgende persconferentie op 23 maart. Kan er vanaf 31 maart al meer binnen of niet, mogen de terrassen weer open? We willen zo graag weer alles aanbieden; we zijn al een jaar een veilig adres. Hopen dat het gezond verstand van het kabinet jou weer aan gezond sporten helpt!

Kom lekker buiten trainen, we ontvangen je met open armen!

Met vriendelijke groet:

Team Kontrast

 

 

NIEUWSBRIEF 24 FEBRUARI 2021

Dag beste sportvriend(in),

Zo je waarschijnlijk hebt gezien, de sportscholen mogen de deuren nog niet openen op 2 maart. Begrijpen doen we het niet als we bedenken dat we juist een deel van de oplossing kunnen zijn in het gezond houden van iedereen en het bieden van een veilige uitlaatklep voor thuiszitters die er zo graag even uit willen in een andere omgeving.

In afwachting van beter nieuws willen we de kansen die de maatregelen wèl bieden nog meer gaan benutten. In groepjes van twee personen buiten sporten mag. De afgelopen week hebben we op drie dagen ons terras ingericht als trainingslocatie met halters, bankjes, roeiers en allerlei ander materiaal om een klein uurtje lekker te komen sporten. Hier wordt al goed gebruik van gemaakt, al vermoeden we dat nog lang niet iedereen weet dat dit kan.

We gaan nog een tweede pleintje inrichten, het krachthonk. Hier kunnen leden krachttraining komen doen met onze dumbells, halters en schijven. We zorgen dat het squatrek er staat zodat je kunt squaten, bankdrukken, deadliften, enz. je pakt de gewenste materialen binnen uit de fitnesszaal en gaat er buiten mee aan het werk. Na het trainen leg je de materialen weer terug op hun plaats in de zaal.

Om ook bij minder goed weer te kunnen blijven trainen gaan we beide lokaties overdekken met een tent. Dus niet langer je training uitstellen, maar aan de slag. Het kan, al vanaf a.s. zaterdag!

Je kunt net als anders via de app je training reserveren. De locaties zijn te gebruiken op maandag en woensdag van 9.00 – 19.00 uur en zaterdag van 9.00 – 13.00 uur. Je werkt zelfstandig met behulp van oefenkaarten; de trainer is niet steeds ter plekke.

Bij grote belangstelling gaan we de oefentijden verruimen ook naar andere dagen.

Ons Fitnessparcours van 6 km. is al door veel leden één of meerdere keren afgelegd. Deze week vernieuwen we de oefeningen onderweg zodat het weer compleet is. We zetten de route morgen ook op onze site, zodat iedereen kan meedoen.

Tot slot willen we jullie allen nogmaals hartelijk danken voor het steunen van Kontrast door je toezegging met één van de compensatiemogelijkheden akkoord te gaan. In de incassoronde voor de maand maart hebben we de compensatie verwerkt tot 9 februari. De weken die we daarna nog gedwongen gesloten zijn zullen we op dezelfde manier compenseren als de eerste 8 weken. Dit verwerken we in de incassoronde voor de maand april. Dan hopen we jullie allen toch weer te mogen ontvangen in onze sportzalen. Het blijft spannend, iedere persconferentie weer opnieuw.

Blijf vooral gezond en kom lekker buiten trainen!

Met vriendelijke groet:

Team Kontrast

 

 

Nieuwsbrief 5 februari 2021

 

Beste sportvriend(in),

Afgelopen week werd duidelijk, dat we er niet op mogen rekenen dat we eerder open kunnen dan op zijn vroegst 3 maart. Teleurstellend omdat we juist denken dat openstelling zou helpen het virus te bestrijden in plaats van te verspreiden.
We proberen het maximale te doen om je in beweging te houden, daarom behalve de nieuwe Zoomlessen vanaf woensdag 10 februari in de bijlage en de extra opgenomen lessen Tabata, Keep Fit en Feldenkrais in de app een nieuw initiatief:

Fitness buiten met materialen van binnen!
Op de parkeerplaats van Kontrast richten we een afgebakend deel in met fitnessmateriaal om zelfstandig te kunnen trainen. Je kunt je tijdslot van 45 minuten reserveren op de app. Er mogen maar 2 mensen tegelijkertijd trainen met de coronamaatregelen van nu. We beginnen met drie dagen van de week; maandag, woensdag en zaterdag. De tijden staan op de reserveringsapp.
Vanwege de verwachte weersomstandigheden komende week beginnen we met de buitenfitness op maandag 15 februari.
We willen met deze buitenfitness ook de individuele sporter gelegenheid geven te trainen met allerlei materialen uit de fitnesszaal.
Opnieuw hopen dat het voor een paar weken is en dat we dan weer lekker binnen aan de slag kunnen met jullie.

Zien we je terug op één van de activiteiten de komende weken? Blijf gezond!

 Met vriendelijke sportgroet:

Team Kontrast

 

Passcode: 879088

 

Nieuwsbrief 29-01-2021

 

Beste sportvriend(in),

We durven er nog niet op te hopen, maar we hebben de nieuwe Zoomlessen voor je uitgewerkt tot en met 9 februari; stel dat we weer open mogen…

Kijk je af en toe ook even op de app? bij lessen op aanvraag vind je steeds meer lessen die we met eigen trainers hebben opgenomen; Body Balance, Power Yoga, Pilates, Buikspierkwartier en Combi Fit, Keep Fit, Tabata training en verschillende Feldenkraislessen uit de eerder gegeven cursussen. Zoek hier onder de categoriën recent toegevoegd, funcioneel, circuittraining, yoga en pilates.

In de bijlage, maar ook altijd op onze site vind je de linkjes naar de Zoomlessen onder het kopje ‘Nieuws’.

Tientallen leden krijgen vanaf deze week al iedere week een Personal Training omdat ze geen compensatie hoeven. We krijgen zowieso enorm veel (compensatie)steun van al onze leden. We willen jullie daarvoor hartelijk danken. We kunnen niet wachten totdat we weer open mogen.

Veel sportplezier de komende week, blijf gezond en hopelijk gauw tot ziens!

Groet Team Kontrast

 

 

Nieuwsbrief 13 januari 2021

Beste sportvriend(in),

Gisteravond hebben we tijdens de persconferentie allemaal kunnen horen wat we al aan zagen komen; een verlenging van de lockdown met 3 weken tot 9 februari aanstaande.

Dank voor je steun

Allereerst willen we je bedanken voor je steun op dit moment. Het zijn voor Kontrast, net als voor alle sportscholen en heel veel ondernemers in andere sectoren zware tijden. Ons centrum moest van overheidswege dicht, geheel buiten onze invloed om, ook al was Kontrast verbouwd tot een veilig oord om te kunnen sporten. Daarom zijn we dankbaar voor de steun van onze leden. Het geringe aantal opzeggingen doet ons echt goed en we vertrouwen erop, dat we samen deze crisis te boven komen. We zijn vastbesloten er voor te zorgen dat we je straks, nadat we de deuren weer mogen openen, weer als vanouds kunnen verwelkomen in ons prachtige centrum om te werken aan je gezondheid, je fitheid en daarmee aan je immuunsysteem.

Blijf bewegen

Intussen willen we je graag aan het bewegen houden. Daarvoor ben je benaderd om een persoonlijk trainingsprogramma voor thuis te maken, kun je meedoen met één van de vele ZOOM lessen, gegeven door onze eigen mensen, kun je met de nieuwe (tijdelijke) uitbreiding van de Kontrast-app meedoen met door onszelf opgenomen lessen op elk willekeurig tijdstip, vind je op diezelfde app meer dan honderd lessen op aanvraag in elke gewenste categorie, heb je als lid van Kontrast toegang tot honderden lessen van Les Mills en kun je één op één afspraken maken met onze trainers voor het Body-Support programma om wat kilo’s kwijt te raken. Heb je vragen hierover? Bel of mail ons gerust.

Nieuw trainingsparcours

Vanaf vrijdag hebben we speciaal voor jou als lid van Kontrast een trainingsparcours uitgezet rondom ons centrum, waar je de hele dag gebruik van kunt maken. Je kunt het parcours wandelend of joggend afleggen en je krijgt op verschillende locaties mooie oefeningen voorgeschoteld. Een mooie gelegenheid om alleen of met z’n tweeën er even op uit te trekken om te werken aan je fitheid. Vandaag wordt het parcours door Mirjam en Wilma uitgezet, morgen berichten we je hierover.

Compensatie

Natuurlijk hebben we ook nagedacht hoe we je na deze lockdown op een verantwoorde manier kunnen compenseren. Wanneer we op 9 februari weer open mogen zijn we 8 weken op slot geweest. We willen je de keuze geven uit een 3-tal compensatiemogelijkheden:

1. Je steunt ons door af te zien van compensatie voor de huidige lockdown; als dank voor je steun mag je:
a. Tot 9 februari iedere week een personal training komen volgen in de buitenlucht. Om geen tijd te verliezen vragen we je een mailtje naar ons te sturen wanneer je een personal training wenst, zodat je                  volgende week al met één van onze trainers op pad kunt.
b. Tot 1 maart één andere persoon met je meenemen om lekker samen te komen sporten.

2. Je steunt ons door akkoord te gaan met een compensatie van een halve maand; dit zal dan worden toegepast op de incasso van de maand maart.

3. Je kiest voor een compensatie van één hele maand; ook deze zal dan toegepast worden voor de maand maart. Deze compensatie doet voor ons gevoel recht aan onze inspanningen van de afgelopen weken om je zo goed mogelijk te bedienen van allerlei mogelijkheden om thuis of buiten aan het sporten te kunnen blijven. Je wordt de komende periode persoonlijk gevraagd naar jouw compensatie-keuze. Ons team zal je daarover bellen. Wil je dit liever per mail doen, stuur dan een reply met je keuze, dan wordt je niet meer gebeld. Wanneer het niet lukt contact te maken, gaan we er van uit dat je akkoord gaat met keuzemogelijkheid 3. We rekenen er op, dat we 10 februari weer open mogen. Mocht het toch nog een paar weken langer duren, dan compenseren we deze extra weken op dezelfde manier als je nu aangeeft.

Tot slot

Nogmaals hartelijk dank voor je vertrouwen in en steun aan ons door lid te blijven in deze moeilijke periode.

We blijven jou ondersteunen met alle genoemde activiteiten zolang het nodig is.

Hou onze site in de gaten voor alle online lessen en nieuws.

Samen krijgen we het virus onder controle, dat is zeker! Ondertussen blijf gezond!

Met vriendelijke groet:
Hanny en Jenni Hilgenkamp namens Team Kontrast.

 

 

 

Nieuwsbrief 18 december 2020

Beste sportvriend(in),

We hebben weer leuk nieuws voor je!

Allereerst melden we nog een extra les op Zoom: Een Keep Fit op maandag 21 december om 19.00 uur van Mirjam. In de bijlage vind je het vernieuwde rooster met linkjes, deze zijn ook op onze site te vinden onder ‘Nieuws’.

En vanaf vandaag kun je genieten van een geweldige primeur:
We hebben samen met Technogym onze app tijdens de Lockdown kunnen upgraden met een nieuwe module:
On demand lessen op je tablet of de telefoon in de Mywellness app van Kontrast, alleen voor onze leden beschikbaar!
Maak thuis een mooi plekje waar je kunt sporten, open de app en ga naar lessen on demand. Je hebt keuze uit meer dan 100 lessen op elk gebied. Doe een les mee en verzamel je move’s. Plan je volgende les alvast en plaats hem in je agenda. Alles gaat super eenvoudig.

Veel sportplezier en blijf gezond!

Namens het hele team van Kontrast:

Hanny en Jenni Hilgenkamp

Nieuwsbrief 15 december 2020

 

Beste sportvriend(in),

Gisteravond werd het dan toch bevestigd; ook de sportscholen moeten tot 19 januari hun deuren sluiten. Net nu alles gesmeerd liep, de leden weer lekker aan het trainen waren worden we opnieuw geconfronteerd met een gedwongen sluiting. We hadden het graag anders gezien, maar begrijpen ook dat er forse maatregelen nodig zijn om het coronavirus te verslaan.

Desondanks willen we je de komende 5 weken weer zo goed mogelijk van dienst zijn om fit te blijven. Net als in de vorige lockdown starten we morgen weer met een aantal Zoomlessen online. In de bijlage staan de lessen voor de periode tot 1 januari vermeld met een linkje waarmee je direct in de les komt. Ook komt de lijst met Zoomlessen op onze site te staan onder ‘Groepslessen rooster’ en in je app hebben we alle Zoomlessen ook zichtbaar gemaakt, je ziet direct of jouw les op Zoom te volgen is. Let op: Wanneer je voor de eerste keer een les wilt volgen op je telefoon of tablet moet je eerst de zoom-app installeren.

Heb je liever een individueel trainingsprogramma met een fitnesstraining voor thuis, dan volstaat het even op deze mail te reageren, dan maken wij een programma voor je zodat je het programma op je Kontrast-app krijgt. Je kunt hierbij speciale wensen kenbaar maken.

We laten je binnenkort weten hoe we het met de abonnementsgelden tijdens de lockdown gaan regelen. Ook nu willen we dit netjes met je regelen.

Heb je nog vragen over trainingen, lessen, of andere zaken, laat het ons gerust weten, dan helpen we je verder.

Ondertussen wordt het Kerst en Oud en Nieuw. We wensen je met ons hele team binnen de gegeven omstandigheden hele warme, gezellige weken toe en probeer fit, maar vooral gezond te blijven!

Namens het hele team van Kontrast:

Hanny en Jenni Hilgenkamp

 

NIEUWSBRIEF 30 NOVEMBER 2020

Beste sportvriend(in),

 

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gaat het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december verplichten.

Concreet betekent dit voor Kontrast dat het dragen van een mondkapje vanaf a.s. dinsdag verplicht wordt bij binnenkomst tot je aangekomen bent in je training/les of sportzaal. Tijdens het sporten hoeft hij niet op. Tijdens verplaatsingen door het gebouw, toiletbezoek, andere trainingszaal, testruimte en bij vertrek geldt dat het dragen van het mondkapje wel wordt verplicht.

We zien al geruime tijd dat bezoekers van Kontrast zich keurig aan de maatregelen houden, ook zonder deze verplichting, daarom vertrouwen wij erop dat iedereen zich goed kan vinden in deze regel. We doen het samen, Corona geen kans geven.

 

Blijf gezond!

 

Met vriendelijke sportgroet:

 

Team Kontrast

 

NIEUWSBRIEF 18 NOVEMBER 2020

 

Beste Sportvriend(in),

 

Gisteravond werd bevestigd in de persconferentie dat sportscholen weer groepslessen mogen geven. Goed nieuws! Vanaf morgen, donderdag 19 nov. pakken we het hele rooster weer op en zien je dan weer graag op de lessen verschijnen.

 

Ook het vrij zwemmen kan weer vanaf morgen.

 

De kleedkamers mogen alleen voor omkleden gebruikt worden door de zwemmers. Sporters kunnen er nog geen gebruik van maken.

 

De squashbanen zullen helaas nog een tijdje gesloten blijven.

 

Er zijn een paar kleine veranderingen in het rooster ontstaan de afgelopen dagen:

 

De komende weken zal de Keep Fit op de maandagavond niet om 19.00 uur beginnen, maar om 18.45 uur. Ina of Christien geeft dan de training. De Body Step op de maandagavond komt de komende weken te vervallen. reden hiervan is, dat door onvoorziene familieomstandigheden Mirjam Pouw deze twee lessen voorlopig niet kan geven. We zijn nog op zoek naar een oplossing voor de langere termijn.

 

Op de zaterdagen tot de Kerst worden de lessen Body Pump vanwege persoonlijke omstandigheden van Ellen gegeven door Ramon en Danny, op donderdag wordt ze vervangen door Gonda.

 

Het zal geen verrassing zijn dat dit jaar het traditionele Kerstontbijt niet door zal gaan, maar we zullen proberen het in de decembermaand extra gezellig te maken in Kontrast, vooral ook omdat we nog één van de weinige publieke plekken zijn waar je nog wél samen kunt afspreken en anderen kunt ontmoeten.

 

We gaan de laatste maand in van ons rare jubileumjaar. De jubileumaanbieding voor nieuwe leden is nog een paar weken geldig: De eerste drie maanden van het lidmaatschap voor € 30.- per maand, All-in! Ken je nog mensen die willen beginnen bij ons dan hebben ze nu nog een voordeel van € 67.50 in de eerste drie maanden. Ook mooi om weg te geven met de feestdagen.

 

Blijf gezond!

 

Met vriendelijke groet:

 

Team Kontrast

 

Nieuwsbrief 4 november 2020

Beste Sportvriend(in),

Gisteravond zijn er in de persconferentie een aantal extra, verzwarende maatregelen afgekondigd, boven op de maatregelen die al van kracht waren. Deze extra maatregelen gelden voor 14 dagen, daarna vervallen ze automatisch. Voor Kontrast betekenen de extra maatregelen het volgende:

Individuele fitness:

De fitnesszalen mogen gelukkig gewoon gebruikt worden. Nu komen de grote ruimtes goed van pas. We kunnen in 3 verschillende zalen met veel mensen op 1,5 meter afstand van elkaar en met een duidelijke routing veilig werken. Reserveren is ook hier een must.

Groepslessen:

De groepslessen mogen de komende 14 dagen niet plaatsvinden. Voor sommigen betekent dat misschien, dat ze hun sport-uurtje nu eens in de fitnesszaal gaan doen. We werken daar graag aan mee; kom langs voor een schema of maak een afspraak voor een testje of voor een instelling op de Milon Cirkel. Reserveer wel even jouw sportuurtje.

Les Mills lessen:

Je kunt als lid van Kontrast opnieuw een maand lang gratis de On Demand Lessen van Les Mills voor thuis volgen. Met de volgende link heb je toegang tot meer dan 100 workouts!

http://link.lesmillsondemand.com/aff_c?offer_id=438&aff_id=1575

Denk er wel even aan jezelf tijdig af te melden voor deze service.

Zoom lessen:

We hebben net als in het voorjaar weer een mooi programma op Zoom. Kijk in de bijlage voor de lessen en de linkjes die daarbij horen voor de komende 7 dagen. Volgende week volgt er een nieuw lijstje. Probeer het eens!

Cardio Fit en Senior Fit:

Van deze groepslessen maken we voor de komende 14 dagen een individuele training. De inhoud verandert niet, maar je legt nu een route over de toestellen af aan de hand van een schema, dat wordt gemaakt en begeleid door je vaste instructrice.

Zwemmen:

Het zwembad is voor vrij zwemmen (leden, parkgasten en doelgroepen) voor 14 dagen gesloten. Ook de kleedkamers.

Wij hopen met iedereen mee dat de maatregelen voldoende blijken te zijn om de besmettingscijfers nu echt onder controle te krijgen. We werken daar graag aan mee, zodat we straks ons volledige programma weer mogen draaien.

We rekenen op een ieders begrip.

Sport wordt behalve werken aan je gezondheid ook gezien als een geestelijke en lichamelijke uitlaatklep. Kom dus maar zo vaak als je wilt, juist nu!

Met vriendelijke groet:

Hanny Hilgenkamp

namens Team Kontrast