Artikel 1 Kleding en persoonlijke verzorging

 1. Het lid zorgt ervoor schoon en verzorgd aan de activiteiten deel te nemen.
 2. Na het sporten dient men zich eerst te douchen voordat men gebruik gaat maken van zwembad of sauna.
 3. In het hele centrum dient ten allen tijde schone kleding en schone schoenen, waarvan de zolen niet afgeven, gedragen te worden.
 4. In de sportruimtes is het dragen van sportschoenen die niet afgeven op de vloeren verplicht, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven door de trainer/instructeur.
 5. In de sportruimtes en op de toestellen is het gebruik van een handdoek verplicht. De oefenplek dient altijd schoon te worden achtergelaten voor andere gebruikers.
 6. Bij het gebruik van de saunaruimtes dient men gekleed te zijn in een badjas en in het bezit te zijn van minimaal één grote handdoek. In de relaxruimte is het dragen van een badjas verplicht. In de sauna’s dient men geheel op de meegebrachte handdoek te gaan zitten of te gaan liggen zodat al het lichaamszweet hiermee wordt opgevangen.

Artikel 2 Gedrag

 1. Leden en gasten dienen de apparatuur en faciliteiten te gebruiken overeenkomstig de aanwijzingen die worden gegeven door het personeel van het centrum en/of overeenkomstig de in het zicht geplaatste aanwijzingen. Leden en gasten mogen geen misbruik maken van de apparaten en faciliteiten van het centrum. Schade aan het eigendom van het centrum wordt verhaald op de gebruiker, die deze schade heeft veroorzaakt.
 2. Beledigend of grof gedrag kan leiden tot beëindiging van het lidmaatschap.
 3. Aanstootgevend gedrag naar oordeel van het centrum, vooral in de saunaruimtes en het zwembad, zal leiden tot onmiddellijke beëindiging van het lidmaatschap en ontzegging van verder gebruik van de faciliteiten.
 4. Het is leden verboden sterke drank en etenswaren binnen te brengen in het centrum. Frisdranken of sportdranken mogen alleen in een bidon het centrum worden binnengebracht. In het centrum zijn verschillende tappunten voor drinkwater, maar aan de bar kan water alleen gekocht worden in de kwaliteit van mineraalwater.
 5. Er mag in het hele centrum niet gerookt worden.
 6. Leden en gasten mogen geen gebruik maken van de sportfaciliteiten van het centrum wanneer zij onder invloed zijn van drugs, alcohol of andere stemmingsbeïnvloedende middelen.
 7. Het gebruik van en de handel in dopinggeduide middelen is niet toegestaan. Wanneer een lid wordt betrapt op gebruik van – of handel in – doping, wordt deze direct de toegang tot het centrum ontzegd en het lidmaatschap beëindigd.
 8. Kledingkastjes kunnen alleen tijdens openingsuren worden gebruikt en men mag geen kastjes bezet houden, wanneer men niet in het centrum aanwezig is. Achtergelaten spullen worden door ons verwijderd.
 9. Kinderen tot 8 jaar mogen alleen gebruik maken van het zwembad, wanneer zij onder begeleiding zijn van een volwassene.
 10. Kinderen van 12 tot 16 jaar mogen alleen de saunaruimtes betreden wanneer zij onder begeleiding zijn van een volwassene.
 11. Kinderen tot 12 jaar mogen alleen op de daarvoor aangewezen tijden onder begeleiding van een volwassene naar de saunaruimtes.

Artikel 3 Reserveringen en annuleren

 1. Reserveren van squashbanen, tennisbaan en zonnebanken e.d. kan maximaal één week vooruit voor maximaal één periode. Bij voldoende ruimte op de afgesproken dag kan men bijboeken voor aanvullende periodes. Dit geldt niet voor groepen en arrangementen, die in overleg met het management een reservering doen.
  Men dient zich voorafgaande aan de reservering te melden bij de receptie.
 2. Annuleren kan tot 24 uur voorafgaande aan de reservering. Daarna worden bij niet op komen dagen de normale kosten van huur of gebruik in rekening gebracht bij degene, die de reservering heeft gedaan.